-= Меню =-

Ми маємо право мати право

8 жовтня в Україні відзначався День юриста. Це важлива нагода відзначити внесок юридичних працівників у створення правової держави, забезпечення законності та правопорядку. Він також символізує важливість додержання прав людини та громадянина, а також дотримання правових норм у всіх сферах життя суспільства.

Професія юриста часто нагадує шлях крізь терни до зірок, адже постійно доводиться мати справу із суперечками та конфліктами, інколи навіть наражатися на небезпеку аби боронити світло закону. Особливо зараз – у час повномасштабної війни, з її тисячами злочинів, але ми віримо, що усіх злочинців буде покарано, а над Україною стане чисте й мирне небо!

Саме юристам належить провідна роль у процесі державотворення, формуванні правової культури, захисті конституційних прав і свобод людини. Така почесна й нелегка місія вимагає високого рівня знань, досвіду та виняткових особистих якостей – честі, гідності, відданості справі, наполегливості.

Колектив бібліотеки Уманського національного університету садівництва щиро вітає юридичний відділ, викладачів-правознавців університету з Днем юриста України! Бажаємо бути відмінними знавцями законів улюбленої країни. Щоб всі справи вирішувалися швидко, впевнено та успішно. Бажаємо сил і внутрішнього спокою, толерантності та невразливості, рішучості та успіху не тільки в основній діяльності, але і в житті в цілому.

З нагоди Дня юриста на абонементі №1 нашої бібліотеки розгорнута виставка під назвою «Ми маємо право мати право». Щиро запрошуємо всіх ознайомитися з експозицією, яка присвячена важливим аспектам прав та свобод людини.

   

Тільки тут ви знайдете широкий вибір літератури, яка розкриває різноманітні аспекти правових норм, прав людини, громадянських свобод та обов'язків. У нашій колекції представлені роботи відомих юристів, науковців, істориків та філософів, які допоможуть вам краще розуміти суть правових питань та їх вплив на наше повсякденне життя. Ми рекомендуємо цю виставку для всіх, хто цікавиться правами та свободами, а також для тих, хто бажає більш глибоко освоїти цю тему. Будь ласка, завітайте до нашого абонементу та переконайтеся в тому, що ми всі маємо право знати свої права.

Оксана Борейчук, бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»