-= Меню =-

Моє рідне місто – Умань

Умань мила! Умань дорога!
Де б не був, тебе не забуваю.
У житті моїм твоя снага
В час важкий мені допомагає.
Я без тебе, мов орел без крил,
Чи, як вишня, навесні без цвіту...
Ти для мене не шкодуєш сил,
Я тобою з ранніх літ зігрітий

День міста – це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитись назавжди. Місто Умань має свій особливий колорит, традиції і славну історію.

Рідна земля, дорога серцю батьківська домівка. Які близькі нам ці слова! Саме з ними ми пов’язуємо поняття «мала Батьківщина» Мабуть, кожна людина любить землю, де вона народилася, де проходить її безтурботне дитинство, юність, навчання, де проживають її батьки і друзі. Славне історичне минуле, героїчні події та знамениті люди, які творили минуле і сучасне міста, де мешкають юні уманчани, виховують почуття гордості за свій край, бажання жити і працювати на благо своєї землі.

Бібліотекарі читальної зали №1 разом зі студентами 22-а групи (куратор Галина Коваль) організували тематичну зустріч з фахівцем відділення ексклюзивного туризму Діденко Ольгою Володимирівною. У своєму виступі Ольга Володимирівна розповіла про історичне минуле міста Умань, героїчні події та знаменитих людей, які творили історію міста, ознайомила з визначними пам’ятками та туристичними шляхами Уманщини.

Студенти з цікавістю слухали інформацію про мальовниче місто, в якому розташований їх рідний навчальний заклад – Уманський національний університет садівництва, де проходять їх найкращі студентські роки.

В славетній Умані в пошані
Завзяття, молодість і сміх,
Гостей вітають уманчани
З всією щирістю до них.
У барвах ярких скрізь століття,
Сяйвах Софіївської краси,
Ти, Умань, лиш без лихоліття У майбуття красу неси.

(Віталій Копилов)

Марія Фіткаленко,
провідний бібліотекар
Тетяна Маєвська,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти