-= Меню =-

Мова – наша мудрість і знань наших сила

9 листопада – День української писемності та мови. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено в 1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

У листопаді 1997 року був виданий указ Президента України «Про День української писемності та мови». У ньому сказано, що за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства встановлено День української писемності та мови.

Мова – це велике досягнення людства. Вона у кожного народу своя, тому ми, не знаючи чужої мови, можемо і не зрозуміти, про що людина говорить. І тому дуже важливо для людського спілкування добре знати мови інших народів, але найперше досконало потрібно знати свою рідну мову. А яка наша рідна державна мова? Так, українська, бо всі ми українці, живемо в Україні, в мальовничому і чарівному краю. І свою рідну мову ми всі повинні дуже добре знати, розмовляти нею чисто і правильно, тому що кожна людина, яка себе поважає, повинна добре вміти розмовляти рідною мовою. А ми, українці, народ давній і працелюбний, співучий і відважний, добрий і щедрий. І мова у нас дуже мелодійна, багата як земля, веселкова і чарівна. За красою звучання вона стоїть поряд із італійською та перською. А для нас вона найкраща в цілому світі, бо рідна нам від діда-прадіда, від самої колиски.

Здається, що вона ввібрала в себе все: сонце і зорі, красу вишневого цвіту і ранкові роси, шепіт трави і дзвінкий спів струмочка, вечірні тумани і тепло літнього дня.

Ми підготували для Вас Online-вікторину «Мова - наша мудрість і знань наших сила», щоб дещо пригадати, а можливо і більше дізнатись, показати красу і багатство української мови та літератури.Вона складається з двох частин (натисни на картинку, щоб перейти до вікторини): 

   

Наталя Олейніченко, заступник директора
Оксана Нечеснюк, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії