-= Меню =-

Найбільша нагорода від долі – материнство!

На галузевому абонементі №1 бібліотеки Уманського національного університету садівництва до Дня Матері діє книжкова виставка «Материнство –професія довічна». На виставці представлені публіцистичні та поетичні твори, присвячені українській матері, яка самовіддано бореться за добро і світло в житті своїх дітей, за продовження роду, а значить – за збереження і відродження української нації. Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду!

   

В Україні, як і в багатьох інших країнах світу, День матері відзначають у другу неділю травня, згідно з Указом Президента України від 1999 року. У 2024 році День матері припадає на 12 травня, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер.

Мама, мамочка, матуся... Скільки ніжності, тепла і любові у цьому слові, що називає людину, яка для всіх найближча, найдорожча, найрідніша. Це свято вічності, адже більшість із нас з перших днів свого життя і до самої смерті несуть образ мами, яка все приймає і розуміє.

Сьогодні, в умовах широкомасштабної агресії, українські матері тримають свій, особливий фронт. У сотень тисяч материнських сердець горить надія на повернення своїх синів та дочок з війни. Щоденно вони моляться за благословення і охорону над дітьми, а чимало з них самі стали захисницями України. Ми щиро співчуваємо кожній матері, що має свою історію болю і туги. Вшановуємо усіх українських матерів за мужність і самопожертву.

Материнська любов не знає страху, сумнівів розрахунків. Вона очищає нас, зігріває, зупиняє перед безоднею. Мати – захист і притулок для дитини, вона її опора і совість. Все, що є в нас найкращого, все від неї, від рідної неньки. Тож будьмо гідні материнської любові і пронесімо через усе своє життя це ніжне і прекрасне слово «мама».

Хочеться низько вклонитися всім матерям за терпіння, дивовижну мудрість і мужність, з якими ви, долаючи всі негаразди, виховали нас. Здоров’я Вам, тепла і благополуччя. Хай під променями травневого сонця розтануть усі негаразди! З Днем матері!

Оксана Борейчук, бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 31.05.2024 В УНУС відбувся круглий стіл «Доброчесність у сучасному академічному середовищі – відповідальність кожного»

  • 24.05.2024 У бібліотеці УНУС вшанували пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу