-= Меню =-

Нам не забути славу Крут

29 січня 1918 року в історії України з’явилася нова сторінка, назва якої – Крути. Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стало символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

Уряд УНР, опинившись без армії в результаті недалекоглядної політики, погодився кинути добровольців-студентів та гімназистів на боротьбу з більшовицькими військами. Всього загинуло під Крутами 290 осіб (серед них – 30 студентів). Їхній подвиг навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність Вітчизни, як одне із свідчень незламності духу українського народу, його вічним прагненням до волі і справедливості. Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істину історію, любити свою країну і зробити її кращою.

Щоб зберегти пам’ять про героїчні дні юнаків в обороні Волі України пропонуємо переглянути виставку «Нам не забути славу Крут» на абонементі наукової літератури, де представлені фотоматеріали та матеріали з періодичних видань, які висвітлюють події тих трагічних років.

Віра Побережець, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки