-= Меню =-

Напередодні Дня Європи в університетській бібліотеці відбувся тренінг

Цьогоріч, 9 травня в Європейському Союзі та інших країнах святкується День Європи на відзначення миру та єдності на континенті. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС з 1985 року.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.

Головною метою Європейського Союзу являється захист цих цінностей в Європі та сприяння миру та добробуту громадян країн-членів. Європейський парламент зі свого боку дбає, щоб ці цінності були відображені у законодавстві Європейського союзу. Завдяки Лісабонському договору (2009) в Європейському Союзі офіційно зміцнили спільні громадянські, а також політичні, економічні та соціальні права.

З метою відзначення Дня Європи в бібліотеці Уманського національного університету садівництва відбувся тренінг «Відкриваємо Європу». Захід проводився для науково-педагогічних працівників, здобувачів освіти і співробітників університету в змішаній формі offline та online на платформі Zoom.

   

Ведучі Єфросинія Сохацька та Наталія Олейніченко під час тренінгу визначали з присутніми європейські цінності, проаналізували особливості європейської демократії, охарактеризували шлях України до ЄС. Здобувачі вищої освіти формулювали власну думку, вели активне обговорення та демонстрували особисте ставлення щодо процесу європейської інтеграції.

Бібліотекарі разом із студентами подорожували по меридіанах і паралелях різних країн Європи, побачили її розмаїття, та  зрозуміли, що найбільша цінність кожної країни – це її народ. Народ, який створює історію, культуру кожної країни, збагачує її, береже надбання минулих поколінь.

З цікавістю присутні розглядали Карту Східної та Середньої Європи (862-1054 р.р.) з навчального атласу під редакцією Є. Замисловського 1869 року видання. Під час короткого екскурсу в історію Наталія Михайлова викликала жвавий інтерес та обговорення, повідомила присутніх про те, що за цим атласом вивчали історію учні Уманського училища землеробства і садівництва (нині – Уманський національний університет садівництва).

   

Наприкінці заходу здобувачі освіти, присутні на заході, висловили переконання, що для України єдино можливим шляхом розвитку є кроки інтеграції до європейської спільноти. І лише завдяки підтримці наших партнерів з Європейського Союзу Україна може давати гідну відсіч рашистському окупанту.

Адже всі ми віримо Збройним Силам України, нашій армії, відважним воїнам, волонтерам і всім, хто крок за кроком вибудовує нашу Перемогу.

Перемога за нами! Слава Україні! Героям Слава!

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки