-= Меню =-

Не словом, а ділом: бібліотека університету долучається до освітнього процесу здобувачів освіти

У сучасних умовах інформаційний простір інтенсивно розвивається. Тому саме бібліотека є джерелом оперативної інформації, що підвищує її цінність та значимість. У той же час, саме університетська книгозбірня покликана розвивати інформаційну культуру користувачів, спільно з науково-педагогічними працівниками закладу освіти популяризувати принципи академічної доброчесності та стояти на сторожі їх дотримання.

14 жовтня здобувачі освіти ОП «Маркетинг» завітали до бібліотеки Уманського національного університету садівництва, де бібліотекар інформаційно-бібліографічного відділу Тетяна Маєвська разом із доцентом Ольгою Семендою провели спільне заняття в межах вивчення дисципліни «Основи наукових досліджень та академічна доброчесність», присвячене правилам складання бібліографічного опису та оформленню бібліографічних посилань.

   

Ольга Семенда, розпочала заняття з теоретичної частини, під час якої розповіла про важливість правильного оформлення бібліографічних посилань в наукових дослідженнях, адже чітке дотримання правил цитування допомагає уникнути плагіату, а отже, й не доброчесної поведінки в науці та навчанні. Практичну сторону теми заняття розкрила Тетяна Маєвська, чітко роз’яснивши основні правила бібліографічного опису літератури та бібліографічних посилань, який є важливим елементом будь-якої наукової праці. Бібліотекар також зосередила увагу здобувачів освіти на довідково-бібліографічному та інформаційному забезпеченні наукової діяльності. Студенти оволоділи практичними здібностями ефективної роботи з інформаційно-довідковим апаратом бібліотеки, зокрема: алфавітним та систематичним каталогом, систематичною картотекою журнальних та газетних статей та електронними ресурсами бібліотеки, освоїли методику пошуку необхідної інформації.

Лише освоєння подібних навиків та їх практичне використання в навчанні та дослідженнях допоможе здобувачам освіти підвищувати якість наукових напрацювань, сприятиме розвитку як особистої академічної доброчесності, так і академічної культури закладу вищої освіти загалом.

Тетяна Маєвська, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки