-= Меню =-

Нехай земля квітує всюди – природу збережемо люди!

Всесвітній день захисту навколишнього середовища – день нагадування про страшні екологічні катастрофи. День, коли кожна людина повинна задуматися над тим, що може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши байдужість у собі.

Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Охорона навколишнього природного середовища – це нова форма у взаємодії людини й природи, породжена в сучасних умовах. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на гармонічну взаємодію суспільства й природи, збереження й відтворення природних ресурсів і діючих екологічних співтовариств в ім'я живучих і майбутніх поколінь. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації й, зокрема, нашої країни.

Щорічне відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює гостру необхідність в зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів. Кожен для себе повинен знайти шляхи покращення навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

На абонементі № 1 діє тематична виставка.

Оксана Борейчук,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії