-= Меню =-

Незалежність України – мрія мільйонів

Багато століть український народ боровся за право самому розпоряджатися рідною землею і своєю долею, за незалежну й самостійну українську державу. Нарешті прийняття 24 серпня 1991 р. Верховною Радою історичного документу – «Акт проголошення незалежності України» припинило існування УРСР і проголосило появу незалежної держави – Україна.

З моменту проголошення державного суверенітету України принципово по-новому постало питання її державного, економічного та політичного розвитку. Йшлося про нову і, як засвідчив подальший розвиток подій, надзвичайно складну сторінку її багатовікової історії.

Проголошення незалежності України та завдання створення самостійної Української держави закономірно висунули проблему розгортання державотворчих процесів. Народ України заявив, що будуватиме державу суверенну й самоврядну, незалежну та відкриту, демократичну і правову.

Сьогодні розвиток країни має будуватися на глибоких знаннях історичного минулого, злагоді громадянського суспільства і держави, використанні всіх позитивних рис менталітету українського етносу, спрямованих на загальноукраїнську ідею «духовність – народовладдя – державність».

Для кожного громадянина України День незалежності, який ми святкуємо 24 серпня, насамперед має бути днем іспиту власного сумління, днем міркувань про долю своєї Батьківщини й своєї спільноти, саме про це йдеться в матеріалах книжкової виставки, підготовленої до головного державного свята . Абонемент № 2 запрошує всіх бажаючих до перегляду .

Олена Полянецька,
провідний бібліотекар
Лідія Кецкало,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії