-= Меню =-

Нова виставка в бібліотеці з нагоди Міжнародного дня жінок і дівчат у науці

Щороку 11 лютого відзначають Міжнародний день жінок і дівчат у науці. Заснуванню цієї дати передувала прийнята 20 грудня 2013 р. резолюція Генеральної Асамблеї ООН «Наука, техніка та інновації в цілях розвитку», в якій зізнавався рівний доступ жінок і дівчат будь-якого віку до досягнень і розвитку науки, техніки і інновацій як запорука забезпечення гендерної рівноправності в даній сфері. Уже через два роки на черговому пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН проголосили 11 лютого Міжнародним днем жінок і дівчат у науці.

Українські жінки ніколи не відставали від світових тенденцій, і нам дійсно є чим пишатися. Яскравим прикладом цього є берегині науки Уманського національного університету садівництва на чолі з ректором, головою Вченої ради університету, доктором економічних наук, професором Оленою НЕПОЧАТЕНКО. Та й в кількості науково-педагогічних працівників на сьогодні досягнуто гендерного паритету. Жінки Уманського національного університету садівництва творять не лише майбутнє науки аграрної галузі, України загалом, а й світу, навчають і виховують майбутні покоління професіоналів своєї справи, плекають традиції та вибудовують майбутнє освіти та науки нашої держави.

Нині жінки-дослідниці очолюють структурні підрозділи Університету:

Декан факультету економіки і підприємництва – доктор економічних наук Юлія НЕСТЕРЧУК,
Декан факультету менеджменту – кандидат економічних наук Наталія ВЕРНЮК,
НКЦ «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» – завідувач, кандидат економічних наук Діана НАГЕРНЮК,
Профспілковий комітет – голова, кандидат біологічних наук Маргарита ПАРУБОК,
Навчальний відділ – завідувач, кандидат економічних наук Наталія ІВАНОВА,
Бухгалтерська служба – головний бухгалтер, кандидат економічних наук Наталія ЛИСА,
Центр професійно-кар'єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки – директор, доктор економічних наук Інна ЧЕРНЕГА,
Редакційно-видавничий відділ – начальник, кандидат економічних наук Леся БАРАБАШ,
Аспірантура та докторантура – завідувач, кандидат економічних наук Людмила СМОЛІЙ.

Також 13 представниць прекрасної статі очолюють кафедри Уманського національного університету садівництва, серед них: кандидат сільськогосподарських наук Олена ЧЕРНО, доктор сільськогосподарських наук Людмила РЯБОВОЛ, кандидат сільськогосподарських наук Лариса РОЗБОРСЬКА, кандидат сільськогосподарських наук Ольга ВАСИЛЕНКО, доктор сільськогосподарських наук Олена УЛЯНИЧ, кандидат педагогічних наук Наталія КОМІСАРЕНКО, доктор економічних наук Інна НОВАК, кандидат юридичних наук Людмила МАШКОВСЬКА, доктор економічних наук Людмила ТРАНЧЕНКО, доктор економічних наук Оксана ПЕНЬКОВА, доктор економічних наук Людмила МЕЛЬНИК, доктор економічних наук Олена ПРОКОПЧУК, кандидат сільськогосподарських наук Юлія ВЕЛИЧКО.

Колектив бібліотеки Уманського національного університету садівництва щиро вітаємо всіх дівчат та жінок, які займаються науковими дослідженнями й розробками і роблять цей світ кращим, з Міжнародним днем жінок і дівчат в науці! Та з нагоди свята запрошує ознайомитись із виставкою «Жінки в науці і освіті Уманського НУС. Минуле, сучасність і майбутнє», на якій представлений науковий доробок жінок-дослідниць університету. Виставка експонується до 24 лютого в читальній залі для наукових співробітників (поверх 2) бібліотеки.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 06.05.2024 Реєструйтесь на вебінари від Clarivate та Elsevier: Web of Science, Scopus і ScienceDirect

  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України