-= Меню =-

Онлайн-тренінг «Цифрова безпека»

Неможливо уявити роботу сучасного фахівця будь-якої сфери та посади без використання інформаційних технологій. Потоки інформації, що передаються, зберігаються та обробляються в кіберпросторі постійно зростають, що вимагає їх належного захисту від несанкціонованого доступу зі злочинною метою.

Не виключення і працівники бібліотеки Уманського національного університету садівництва, які 12 травня прийняли участь у онлайн-тренінгу з цифрової безпеки, що проходив у рамках «Проекту підтримки Дія» та реалізувався ПРООН і ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Швеції.

   

   

Тренерка – Анастасія Апетик, юристка, експертка з цифрової безпеки, співзасновниця ГО «МІНЗМІН», дослідниця цифрових прав та цифрової безпеки програми Resilient Ukraine International Centre for Defence and Security, авторка освітніх програм та навчила понад 250 тисяч українців основ цифрової безпеки. У 2020 році ввійшла в рейтинг Top 30 under 30. 2021 року стала лауреатом премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення в розбудові України.

Тренінг містив доповідну частину і відповіді на питання учасників, які впродовж години задавали питання і отримували вичерпні, практичні, зрозумілі відповіді.

Присутні вчилися аналізувати ризики онлайн-безпеки, вправлялися у створенні надійних паролів та перевірки їх надійності за допомогою online – сервісів, коректно налаштовувати двофакторну авторизацію, обирати безпечні месенджери для комунікації, а також дізналися базові правила інформаційної безпеки та алгоритм дій у разі виникнення проблем з онлайн-безпекою. Кожен учасник для себе підібрав комплекс заходів та засобів, що спрямовані на захист  цифрових даних, їх передачі від несанкціонованого доступу та інших дій, пов’язаних з маніпулюваннями або крадіжкою, блокуванням, пошкодженням, руйнуванням та знищенням як випадкового, так і цілеспрямованого впливу.

Після завершення заходу учасники ще довго не хотіли від’єднуватися, спілкувалися і продовжували висловлювати слова вдячності тренерці, адже всім сподобався її стиль викладення інформації. Присутні отримали великий заряд енергії для втілення своїх задумів та дізналися багато нової корисної інформації.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки