-= Меню =-

Збережемо дивосвіт природи!

Ми живемо на планеті Земля, і не випадково її головне багатство співзвучно з назвою. Земля – наш дім, земля – наша годувальниця. Рідна земля, Батьківщина – місце, де людина народилася, яке назавжди залишиться дорогим для нього. Наша Земля – наша велика спільна Батьківщина, важлива для кожного з нас, хоч ми рідко замислюємося про це. І люди зобов'язані піклуватися про збереження природи на нашій планеті, тому що це через нас відбуваються негативні зміни в навколишньому середовищі.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища – відзначають в Україні щорічно 5 червня на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності.

Головну загрозу довкіллю становить Людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність. Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють димом повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті.

З метою поширення екологічних знань, підвищення рівня суспільної свідомості українців з питань збереження безпеки навколишнього середовища працівники галузевого абонементу №2 підготували Online-презентацію «ЗБЕРЕЖЕМО ДИВОСВІТ ПРИРОДИ!».

Вашій увазі демонструється література, яка висвітлює питання небезпеки забруднення довкілля, та шляхи вирішення екологічної загрози суспільному розвитку в економічній, екологічній, соціальній і духовній сферах.

Наталя Олейніченко, заступник директора бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки