-= Меню =-

Online-вікторина до Дня Конституції України від команди бібліотеки

28 червня в Україні щорічно відзначається День Конституції як важливе свято, яке символізує основоположні принципи та цінності, на яких ґрунтується незалежна та демократична Україна.

День Конституції є нагадуванням про велику історичну подію – прийняття Конституції України у 1996 році. Цей документ, що складається з основних законів країни, визначає правову основу держави, гарантує права та свободи громадян, а також встановлює механізми функціонування державної влади.

Важливість свята Конституції України особливо актуалізується у  часи, коли країна знаходиться в стані конфлікту або окупації та набуває особливого значення. Адже Конституція визначає право на життя, свободу слова, релігійну свободу, право на захист та безпеку, гарантує принципи демократії, правової держави, недоторканість особистості та рівність перед законом, закріплює права людей, що перебувають у зоні конфлікту, зокрема військовослужбовців, постраждалих громадян, внутрішньо переміщених осіб та біженців.

Свято Конституції України під час війни є нагадуванням про нашу незламну волю, силу духу та готовність встояти на шляху до демократії, правосуддя та свободи. Воно спонукає нас прагнути до миру, законності та гармонії в нашій країні незалежно від випробувань, з якими ми зіткнулися.

Цьогоріч це свято визначається патріотизмом, вірою в майбутнє та рішучим кроком до будівництва сильної, демократичної та правової держави. Воно є нагадуванням про нашу спільну відповідальність за майбутнє України та необхідність захисту та підтримки принципів Конституції в будь-який час і в будь-яких обставинах.

Нехай сьогодні свято Конституції України наповнить серця всіх українців силою, надією та визначним почуттям гідності. Нехай воно стане вагомим кроком до зміцнення нашої країни та побудови миру, в якому кожен громадянин має можливість реалізувати свої права та потенціал.

З нагоди свята, команда бібліотеки Уманського національного університету садівництва приготувала для Вас вікторину «КОНСТИТУЦІЯ – ФУНДАМЕНТ СУВЕРЕНІТЕТУ», яка стане цікавим випробуванням для вашого інтелекту! Відчуйте силу своєї ерудиції та зміряйте свої знання про Конституцію України! Бажаємо успіху!

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»