-= Меню =-

ОРГАНІЧНЕ ЗЕМЛЕРОБСТВО – ШЛЯХ ДО ЗДОРОВОЇ НАЦІЇ

В наш час розвиток органічного землеробства набуває значного поширення , так як існує сталий попит на органічну продукцію, що є не тільки корисною для здоров’я, але й не шкодить навколишньому середовищу. Нині країни Європейського Союзу найбільше споживають продукції органічного походження. Оскільки Україна обрала напрям інтеграції в ЄС, тому прогнозованим є збільшення числа виробників органічної продукції. В Україні органічне землеробство має історичні передумови – наші пращури при виробництві сільськогосподарської продукції керувалися принципами збереження довкілля, бережливому ставленні до природи.

На абонементі наукової літератури із студентами 41-ек групи  проведено бесіду про значення органічного землеробства. Були розглянуті проблеми і перспективи розвитку органічного землеробства в Україні, органічні технології в агрономії, органічне виробництво в світі, системи вимог до технологій вирощування органічної продукції, маркетинг органічної продукції. Огляд наукової літератури провела викладач кафедри загального землеробства Галина Коваль.

Провідний бібліотекар Віра Побережець ознайомила студентів з виставкою «Органічне землеробство – шлях до здорової нації». На виставці були представлені підручники і періодичні видання за даною темою.

Віра Побережець,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти

  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»