-= Меню =-

Патріотичний хроноскоп «Україна понад усе!»

«Прагнення до незалежності закладене

у нашому генетичному коді».

Левко Лук'яненко

29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави  відповідно до Указу Президента № 621/2019 від 23.08.2019 «Про День пам’яті» на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Для відзначення Дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

Україна об’єднується в шані і вдячності нашим співвітчизникам, які, відстоюючи свободу і незалежність країни, віддали свої життя в ім’я майбутніх поколінь.

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в своїй новітній історії – війну за незалежність і територіальну цілісність проти російського окупанта. У цій війні ми маємо тисячі поранених і загиблих. Мужні оборонці і цивільні  стоять в одному ряду з поколіннями борців за волю і державну самостійність.

Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих захисників, які втратили у війні з окупантом своїх синів, дочок, чоловіків, братів, сестер.

Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам!

 Наталія Олейніченко, заступник директора бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки