-= Меню =-

Перевірте себе в бухгалтерському калейдоскопі

Щороку 16 липня в Україні святкують День бухгалтера, а міжнародний день бухгалтерії відзначається 10 листопада. До 2004 року свято відзначалося аудиторами та бухгалтерами України неофіційно, що дозволило підняти престиж професії, і, отже, змусило представників державної влади по-новому поглянути на спеціалістів-бухгалтерів. Разом з тим це дозволило усвідомити, що бухгалтерський облік – це не лише податкова звітність, а й основа для прийняття управлінських рішень. В результаті Указом Президента України №662/2004 від 18 червня 2004 року День бухгалтера було офіційно встановлено 16 липня.

Працівники бібліотеки Уманського національного університету садівництва щиро вітають науково-педагогічний та студентський колективи кафедри обліку і оподаткування університету, всіх рахівників і бухгалтерів України з професійним святом! Бажаємо Вам успіхів у Вашій професії – цифр, звітів, балансів і кошторисів. Нехай дебет завжди йде в ногу з кредитом. Нехай Ваші справи йдуть завжди на лад, нехай керівництво завжди буде задоволене Вашою роботою і нехай Ваша праця робить Вас щасливими і матеріально забезпеченими! Найкращих Вам прагнень і звершень!

Професія бухгалтера – цікава, але водночас і відповідальна, вимагає від фахівця охайності, зосередженості, наполегливості  та терпіння. Бухгалтерам підприємств усіх форм власності слід пам’ятати, що бухгалтерський облік – це дзеркало роботи суб’єктів підприємницької діяльності. В бухгалтерії немає випадкових людей, так як ця робота швидко відсіває слабких фахівців – залишаються тільки професіонали. А щоб стати хорошим бухгалтером, необхідна солідна теоретична і практична підготовка. Тому здобувачам вищої освіти, як майбутнім спеціалістам, необхідно, крім набутих знань і вмінь, мати аналітичні, математичні, організаційні та  творчі здібності.

Тому пропонуємо перевірити наскільки майбутні фахівці з обліку і оподаткування ерудовані, чи знайомі Вам економічні терміни, які необхідні кожному бухгалтеру під час «БУХГАЛТЕРСЬКОГО КАЛЕЙДОСКОПУ».

Наталя Олейніченко, заступник директора бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти