-= Меню =-

Подарунок бібліотеці

Сучасна бібліотека – це безмежний доступ до інформації і книга в цьому просторі займає і буде ще довго займати головне місце, а допомогти бібліотеці, щоб вона поповнювалася літературою, є одною із найпочесніших завдань суспільства, громадян, які піклуються про розвиток культури у державі.

Дарування книг бібліотекам – це дуже давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фондів. Безцінний внесок у формування фонду Наукової бібліотеки зробив Володимир Патика, доктор біологічних наук, професор, академік НААН, завідувач відділу фітопатогенних бактерій Інституту мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного НАН України.

Одна з подарованих книг це наукова праця «Фітопатогенні бактерії. Бактеріальні хвороби рослин» за  редакцією В.П. Патики.

Фундаментальна монографія з біології фітопатогенних бактерій. Уперше надрукована в Україні, грунтується на світових досягненнях і 50-річних дослідженнях відділу фітопатогенних бактерій Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України. Поряд з класичними відомостями наведено новітні погляди на біологію фітопатогенних бактерій. Монографія відображає сучасний прогрес у вивченні структурно-функціональної організації фітопатогенних бактерій, їх біорізноманігності, філогенії, діагностики, методах до слідження та захисту від збудників бактеріальних хвороб рослин, використання корисних можливостей цих бактерій тощо. Читачі зможуть розширити свій кругозір та переосмислити погляди на організацію фітопатогенних бактерій, їх роль у мікробіології, органічній еволюції агросфері і біосфері.

Бібліотекарі Наукової бібліотеки висловлюють щиру подяку Володимиру Пилиповичу за подаровані видання та сподіваються на подальшу співпрацю.

Світлана Нижник,

директор Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти

  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»