-= Меню =-

Подорож історико-архітектурними чудесами України

18 квітня відзначається День пам’яток історії та культури України й Міжнародний день пам’яток і визначних місць. Ми часто чуємо про сім чудес світу та різні мальовничі куточки різних країн, але не всі знають, які визначні пам’ятки культури й архітектури України входять до списку 7 чудес України. В 2007 році було проведено загальнонаціональний проект «7 чудес України», який був задуманий для того, щоб показати українцям і світу героїчну історію, витончену архітектуру, туристичну привабливість, неперевершену чарівну красу та унікальність нашої країни.

За результатами голосування тисяч громадян України та оцінками експертів, було обрано 7 історико-архітектурних чудес України, якими стали: православний монастир Києво-печерська лавра, національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець», державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця», національний дендрологічний парк «Софіївка», всесвітньо відома пам’ятка архітектури Софія Київська, давнє місто-держава Херсонес Таврійський та Хортиця – національний заповідник і найбільший острів на Дніпрі.

Сім чудес України дійсно представляють унікальні історичні та культурні пам’ятки країни, які варто відвідати, щоб пізнати багатогранну спадщину України. Тому бібліотека Уманського національного університету садівництва пропонує віртуальний екскурс «СІМ ЧУДЕС УКРАЇНИ», щоб кожен міг ознайомитись з історико-архітектурними надбаннями Батьківщини, дізнатися щось нове. Запрошуємо до перегляду!

Марія Фіткаленко, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України