-= Меню =-

Участь співробітників Наукової бібліотеки у конференції

19 травня у Національній науковій сільськогосподарській бібліотеці НААН України відбулася XII Міжнародна конференція молодих учених та спеціалістів «Історія освіти, науки і техніки в Україні», присвячена 100-річчю заснування ННСБ НААН.

Програма заходу включала офіційне відкриття конференції, вітання представників різних державних установ і відомств, церемонію спецпогашення поштової марки, присвяченої 100-річчю від дня створення Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки Національної академії аграрних наук України.

З доповіддю «Національній науковій сільськогосподарській бібліотеці НААН – 100: історія звершень» виступив директор ННСГБ НААН, академік НААН Віктор Вергунов.

У другій частині конференції робота здійснювалася відповідно до програм у секціях: «Історія аграрної науки, освіти і техніки», «Загальні питання становлення та розвитку вітчизняної науки, освіти і техніки», «Інформаційно-бібліотечне супроводження науково-освітнього галузевого процесу», «Актуальні проблеми наукового забезпечення ведення сільського господарства України», де взяли участь представники Наукової бібліотеки: директор Наукової бібліотеки Світлана Нижник із доповіддю «Організація та створення Уманської філії сільськогосподарського наукового комітету України» та «Книжкові пам’ятки у фонді Наукової бібліотеки Уманського національного університету садівництва»; заступник директора Ірина Гончаренко із доповіддю «З історії дослідження виставкової діяльності Уманського училища землеробства і садівництва» та провідний бібліотекар Варвара Охмак із доповіддю «Діяльність професора Д.І. Товстоліса в контексті розвитку вітчизняної лісознавчої науки (до 140-річчя з дня народження)».

Матеріали XII Міжнародної конференції молодих учених та спеціалістів висвітлені в друкованому виданні – збірнику «Історія освіти, науки і техніки в Україні».

Під час конференції працювали тематичні виставки.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії