-= Меню =-

Ретроспективна виставка «З колекції часописів бібліотеки»

Колись ми заздрили тим, хто святкував своє професійне свято. А от уже понад два десятки літ усі бібліотекарі, всі, хто причетний до бібліотечної справи, хто любить книгу, як витвір людського генія, відзначають 30 вересня професійне свято. Указом Президента України від 14 травня 1998 року цей день оголошено Всеукраїнським днем бібліотек, метою якого є підвищення ролі книги у суспільному та культурному житті країни. Це нагода наголосити, що книга має велике значення у житті кожного українця, зокрема, підростаючого покоління.

Книгозбірні відіграли важливу роль у розвитку цивілізацій. Сьогодні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, великий внесок яких у розвиток вітчизняного державотворення, освіти, науки і культури – безцінний.

Бібліотека – це не тільки багаті книжкові фонди та інноваційні технології, це, насамперед, ті, що стоять біля витоків мудрості, допитливості, пізнання. В її затишних стінах, з книгами на стелажах радо Вас зустрічають берегині духовних цінностей – бібліотекарі. Висока місія бібліотекаря: навчати орієнтуватися у потоці інформації; сприяти оволодінню навичками пошуку та використання ресурсів на різних носіях; допомогти усвідомити значення бібліотеки в суспільстві і зрозуміти, що бібліотеки єднають світ, а бібліотекарі є хранителями, збирачами духовних скарбів, помічниками і порадниками на шляху до знань і мудрості.

Шановні колеги-бібліотекарі, хранительки книжкових багатств! Вам найкращі та найщиріші вітання з професійним святом. Подальших успіхів у будь-яких починаннях, сміливих планах і сподіваннях, хай вас підтримують рідні люди, а доля збагачує життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення. Добра Вам, здоров’я, затишку, вдячних користувачів та безмежного особистого щастя.

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек читальна зала періодичних видань презентує у бібліотеці Уманського НУС ретроспективну виставку «З колекції часописів бібліотеки», на якій представлено колекцію періодичних видань 20-30-тих років XX століття.

Тематичне охоплення експозиції досить широке: сільське господарство та хімізація, садівництво та лісівництво, рослинництво та селекція, тваринництво та ветеринарія, плодівництво та механізація, технічні культури, переробка і зберігання продукції, метеорологія і гідрологія та інші галузі знань.

У стінах нашої бібліотеки зберігаються повні комплекти сільськогосподарської періодики. А також цінний фонд – це багаторічні комплекти вітчизняних та зарубіжних наукових журналів.

Кожен відвідувач виставки має унікальну нагоду не тільки подивитися журнали, але полистати і опрацювати їх.

Чекаємо на Вас у читальній залі періодичних видань.

Оксана Нечеснюк, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки