-= Меню =-

Родинного тепла безмежний світ

15 травня – Міжнародний день сім’ї

Родина, рід... Які слова святі!
Вони потрібні кожному в житті.
Бо всі ми з вами гілочки на дереві,
Що вже стоять віки.
Це дерево – наш славний родовід.
Це батько, мати, прадід твій і дід…

Споконвіку українці поважають і цінують свою сім’ю, свою родину, родинні звичаї та традиції. Як дерево тримається на корені, так і кожна сім’я тримається на найстарших її членах, бо саме вони мають великий життєвий досвід і допомагають молодшим.

Сім’я – це життєдайне джерело любові та батьківських обов'язків. Жінка-мати – берегиня роду, домашнього вогнища. А батько, ще з давніх- давен, вважався прикладом для дітей й господарем у хаті.

Поняття щастя майже кожна людина пов'язує, насамперед, з сім'єю: щасливий той, хто щасливий у своєму домі. Адже так важливо, щоб в сім'ях було тепло і затишно, панували здорові відносини, спокій і мир. Так, це велика праця – спільна і над собою в першу чергу. І тим не менше – сімейне щастя є. І воно в наших з вами руках!

Нехай це свято нагадає нам про важливість сімейних стосунків. Нехай кожен знайде нескінченне щастя любові, відданості, турботи і взаєморозуміння у своїй родині!

Лідія Кецкало,
бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки