-= Меню =-

Sharing Café – Lessons Learned from Romanian NGOs and Libraries

12 квітня  працівники бібліотеки Уманського національного університету садівництва взяли участь у Cвітовому кафе з обміну досвідом «Уроки, отримані від румунських неурядових організацій та бібліотек», що відбулося в онлайновому режимі на платформі ZOOM.

Світове кафе організовується Progress Foundation (Румунія).  Ця подія є частиною проєкту Growing Active Citizens Hubs, що впроваджується Progress Foundation (Romania) за фінансової підтримки Європейського Союзу та Black Sea Trust for Regional Cooperation, a project of the German Marshall Fund of the United States у Вірменії, Молдові, Румунії та Україні за допомогою регіональних партнерів: ВГО Українська бібліотечна асоціація, Луганська ОУНБ та ЦБС для дорослих м.Львова (Україна), Lori Regional Library, Armenia; «Dimitrie Cantemir» Public Library from Ungheni, «IPS Antonie Plamadeala»  Public Library from Hincesti & Library Association from Republic of Moldova; «G.T. Kirileanu» Neamt County Library & «Antim Ivireanul» Valcea County Library from Romania.

   

   

Модерувала захід Клавдія Сербанута – координаторка, спеціаліст та менеджерка з проектів Центрів зростання активних громадян від Progress Foundation , Румунія. 

Від початку повномасштабного вторгнення румунська бібліотечна спільнота всіляко підтримує українців та допомагає українським біженцям. Румунські колеги ділилися досвідом, розповідали про активності, які покликані забезпечити наших біженців українськими книжками, про роботу зі школярами, щоб діти могли продовжувати навчатися, і цей процес відбувався у середовищі доброзичливому, шанобливому та дружньому до всіх.

В кінці заходу бібліотекарі Румунії закликали привертати увагу спільности до розширення та поповнення фондів бібліотек мовами дружніх держав-сусідів.

Ми пишаємося такими сердечними партнерами і дякуємо за неоціненну підтримку. Дякуємо, що залишаєтеся з нами! Працюємо єдиною командою задля перемоги над окупантами. Перемога за нами!

Слава Україні!

Героям Слава!

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки