-= Меню =-

Сьогодні студент – завтра спеціаліст

17 листопада – це особливий день – Міжнародний День студента. Добре, радісне, веселе, молодіжне свято. 

Міжнародний день студента традиційно відзначається щорічно 17 листопада, починаючи з 1941 року. Ця дата вибрана невипадково: 28 жовтня 1939 року в окуповані фашистами Чехословаччині студенти відзначали День республіки. Демонстрація була придушена, і багато студентів зазнали травм. Один з них, Ян Ополітал, від одержаних ран помер. У день його похорону, 17 листопада, знову відбувся виступ студентів проти фашистської окупації. Маніфестація була розігнана, близько 2 тис. студентів заарештовано, 9 організаторів демонстрації розстріляно, у цей же день гуртожитки розгромлено, вищі навчальні заклади закрито.

Отже, в знак пам'яті про трагічні події 17 листопада 1939 року, і враховуючи велику суспільну роль студентства, в 1941 році на Міжнародному молодіжному форумі прийнято рішення про святкування 17 листопада Міжнародного дня студента.

В Україні згідно з Указом Президента України «Про День студента» від 16 червня 1999 р. № 659/99 свято відзначається щорічно 17 листопада і також припадає на Міжнародний день студента.

Сьогодні День студента є символічним об'єднанням студентів усіх факультетів і всіх навчальних закладів. Студенти в цей День традиційно веселяться на повну силу, забувши про негаразди.

Шановні студенти Уманського національного університету садівництва! Колектив Наукової бібліотеки щиро вітає Вас з днем студента! Бажаємо не зламати зуби об граніт науки, не зіпсувати нервову систему на заліках та іспитах, щоб залікова книжка рясніла п'ятірками. А головне – ніколи не забувайте, що це – найкращі роки Вашого життя!

До Дня студента на абонементі №2 Наукової бібліотеки підготовлено книжкову виставку: «Сьогодні студент – завтра спеціаліст». На виставці представлено книги з фонду бібліотеки. Для пошуку іншої літератури даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та картковими каталогами.

Ірина Козлова, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки