-= Меню =-

Таємниці кави

Каву люблять, мабуть, усі. Кава – незмінний атрибут зустрічей. Із запахом кави пов’язується невловимий світ думок і вражень. А чи знаєте ви як з’явилась кава, де росло кавове дерево, як готують і п’ють каву в різних країнах, що надає каві неповторного смаку та аромату?

24 листопада у Науковій бібліотеці була проведена година цікавої інформації «Таємниці кави». Студенти 11-тм і 11-гр груп факультету менеджменту (спеціалізація «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа») були ознайомлені з історією виникнення кави, хімічним складом, із найвідомішими рецептами її приготування.

Присутні дізналися про вплив кави на організм людини. Адже цей напій використовували і як лікувальний засіб в арабській медицині ще в 900 – 1000 р.р. н.е.

Згадали і про галичанина Юрія Кульчицького, який є винахідником «віденської кави». Учасники заходу відкрили для себе львівських поетів і їхню чудову поезію про каву.

Підготували розгорнуту тематичну виставку «Дивовижний світ кави» та провели захід співробітники інформаційно-бібліографічного відділу Наталія Чернова і Вікторія Черних-Гейко.

Людмила Бондаренко,

провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки