-= Меню =-

Технологічні властивості зерна тритикале: рекомендаційна бібліографія

Зерно тритикале – це культура, що була штучно створена людиною. Назва рослини походить від поєднання двох латинських слів: Triticum (пшениця) та Cecale (жито). З огляду на високі якісні показники зерна, ця сільськогосподарська культура може стати перспективною сировиною для виготовлення широкого асортименту продуктів харчування.

Проте через низьку поінформованість для українських виробників сільськогосподарської продукції тритикале залишається малопривабливою та неактуальною. В той же час дана культура може вирішити основні завдання, які стоять сьогодні перед агропромисловим комплеком України – це, передусім, зростання сільськогосподарського виробництва, розширення сировинної бази та асортименту харчової промисловості.

В рубриці «РЕКОМЕНДАЦІЙНА БІБЛІОГРАФІЯ» працівники бібліотеки Уманського НУС спробували систематизувати джерела інформації щодо зерна тритикале із фонду і відібрати найактуальніші з них, щоб допомогти читачам проаналізувати результати наукових досліджень учених, присвячені вивченню біохімічних і технологічних особливостей зерна тритикале, теоретичних і практичних аспектів використання його як сировини у харчових виробництвах.

Пропонуємо усім, хто має науковий, господарський або професійний інтерес до цієї культури, ознайомитись із списком рекомендаційної літератури
«ТЕХНОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА ТРИТИКАЛЕ».

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки