-= Меню =-

Туристичний ринок України

27 вересня, в різних країнах, відзначають Всесвітній день туризму. Вперше його почали святкувати в Іспанії у 1979 році.

В Україні Всесвітній день туризму був додатково закріплений   

Указом Президента України від 21-го вересня 1998-го року і носить назву «День туризму» який відзначається 27-го вересня.

     Туризм виник порівняно недавно – на початку минулого століття. Дуже швидко він став неймовірно популярним, і ця популярність продовжує зростати. По всьому світу відкриваються фірми і з'являються компанії, які займаються організацією різноманітних поїздок в різні країни. Туризм є одним з найпопулярніших видів відпочинку. Подорожуючи люди пізнають світ – історію, культуру, звичаї, отже, не лише відпочивають, а й збагачуються духовно, зміцнюють зв’язки між народами різних країн. Туризм сприяє всебічному розвитку людини, міст і країн.

     Сьогодні нашій державі потрібні висококваліфіковані молоді фахівці у галузі туризму, які були б здатні значно підвищити рівень туристичних послуг, створювати та підтримувати у світі позитивний імідж України, як країни унікальних культурних і природних багатств. Уманський НУС готує таких фахівців на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи.

     Запрошуємо всіх бажаючих до Наукової бібліотеки переглянути книжкову виставку «Туристичний ринок України», присвячену до Всесвітнього дня туризму.

 

Олена Полянецька,

провідний бібліотекар,

Лідія Кецкало,

бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти