-= Меню =-

У бібліотеці розповідали про найцікавіші дерева парків

На передодні Всесвітнього дня туризму, який відзначається щорічно 27 вересня, бібліотекар читальної зали Марія Фіткаленко підготувала і провела для здобувачі освіти факультету лісового і садово-паркового господарства виховну годину «Найцікавіші дерева парків».

   

Дерева – одні з найважливіших живих організмів на нашій планеті. Їх цікаво спостерігати, поруч з ними приємно гуляти, а ще цікаво знайомитись з різними деревами парків і дізнаватись про них різні неймовірні факти.

З непідробною цікавістю під час виховної години «Найцікавіші дерева парків» слухали присутні про різні види ялівців, кедрів, секвої та метасеквої, про тис ягідний, тюльпанове дерево, магнолії, таксодій дворядний, гінкго дволопатеве, сумах оленерогий, платан та багато інших дерев сучасних парків. Студенти факультету лісового і садово-паркового господарства дізнались про їх походження, біологічні особливості, декоративні форми, корисні та лікувальні властивості, різні цікаві факти.


Виховна година про найцікавіші дерева, які зустрічаються у парках світу, мала на меті розширити знання студентів про різноманітність та значення дерев у житті людини, їх вплив на навколишнє середовище, сформувати основи екологічної культури та внутрішню потребу не бути байдужим до навколишнього світу. Прослухавши матеріал, підготовлений провідним бібліотекарем Марією Фіткаленко, здобувачі освіти не лише більше дізнались цікавих факти про дерева парків, а й культивували почуття особистої відповідальності за природу та примноження її багатств, почуття патріотизму та гордості за красу української природи.

Подорожуйте, пізнавайте, збагачуйтесь разом із бібліотекою Уманського національного університету садівництва…

Останні новини Наукової бібліотеки