-= Меню =-

У бібліотеці відбувся патріотичний калейдоскоп «Чи важко бути патріотом?»

22 березня в бібліотеці Уманського національного університету садівництва відбувся патріотичний калейдоскоп «Чи важко бути патріотом?» за участю здобувачів освіти та викладачів в онлайн форматі на платформі Zoom.

Захід було проведено з метою виховання гармонійного розвитку та почуття патріотизму серед університетської спільноти, вміння співпереживати та готовності стати на захист рідної України.

Ведучі – бібліотекарі Наталя Олейніченко та Єфросинія Сохацька –наголосили, що патріотизм у всі часи був, є і буде провідною темою, «наріжним каменем» існування державності. Патріотизм – громадянське почуття, яке поєднує в собі любов до Батьківщини і готовність пожертвувати своїми інтересами заради неї, відданість своєму народові, гордість за надбання національної культури, особливе емоційне переживання своєї приналежності до країни і свого громадянства, мови, історії, традицій, готовність діяти в інтересах Вітчизни та безкомпромісно стати на її захист у разі необхідності. Поняття патріотизму тісно, навіть, можна сказати, нерозривно пов’язане з націоналізмом.

Ведучі патріотичного калейдоскопу зауважили, що час, у який ми живемо, 2022 рік – це тест на патріотичність, національну свідомість для українців, на право жити у вільній, незалежній країні. Наталя Олейніченко та Єфросинія Сохацька спонукали учасників заходу до дискусії про значення Батьківщини в житті кожного, про патріотизм, відвагу і самопожертву. Обговорили найяскравіші приклади вираження патріотизму сьогодення та минулого. Адже наша непереможна Україна з давніх-давен мала безліч патріотів, які розбудовували Батьківщину, робили гарні справи для її процвітання, ризикуючи своїм життям, йшли і зараз йдуть в бій, або оспівують та описують її красу, страждання, волю і життя.

Є різні прояви патріотизму, він не є однорідним. Але чи тяжко бути патріотом, знає тільки патріот. А бути чи не бути патріотом, – вирішувати кожному.

Присутні обговорили прояви патріотизму в такий відповідальний час для нашої країни, під час російсько-української війни, запалили свічки пам’яті та хвилиною мовчання вшанували полеглих.

Як хочеться, щоб тихо ніч пройшла!
Як хочеться, щоб світлий день настав!
Щоб Україна в мирі зажила
І щоб ніхто нікого не вбивав!

Україна… – країна радості і краси, країна, найбільше люблять волю і найменше мають її, країна гарячої боротьби за незалежність, результат якої – велетенське кладовище: високі могили чоловіків, жінок і дітей та безмежні руїни. Проте Україна вистоїть і переможе! А ворог навіки згине!

  

Патріотичний калейдоскоп «Чи важко бути патріотом?», звісно, міг би не відбутися, якби не героїчний захист і щохвилинний подвиг наших Збройних Сил України, Територіальної оборони, Нацгвардії, Протиповітряної оборони, Волонтерів, і кожного, хто на своїх місцях робить все можливе для перемоги: захищає, лікує, годує, прихищає біженців та підтримує ділом, фінансами, словом.

Ми віримо в Перемогу добра, в Перемогу України! Вистоїмо!

Слава Україні! Слава нації! Україна – понад усе!

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»