-= Меню =-

У світі все починається з МАМИ

Можна пройти крізь пустелі і хащі,
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами –
В світі усе починається з МАМИ!

У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітерець приносить до нас свято – День матері. Свято матері – свято любові. Воно схоже на ніжну травневу квітку, від якої не хочеться відводити очей. Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково – від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства.

Мамо, матінко, матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово, бо називає людину, яка завжди для нас найближча, найдорожча, найдобріша, наймиліша. Вона завжди подумки супроводжує своїх дітей у їхніх далеких життєвих мандрах, її материнська ласка зігріває нас усюди.

Жінці на роду написано – бути матір’ю, сповідувати материнство, продовжувати свій рід і родовід. Це найвище призначення життя. Заради цього і варто жити на землі, долаючи всі труднощі та негаразди.

Із чого ж починається це ласкаве і магічне слово «Мама»? З народження людини, з першого слова. Отже, з початку життя. З тієї миті, коли ми починаємо розуміти, що навколо нас – люди, і найрідніша, наймиліша серед них – мама. Мама… Коротке слово, але скільки любові, ніжності, доброти, наснаги і самопожертви містить воно. Слово «мама» росте разом із нами, як тихо ростуть дерева, сходить сонце, розцвітає квітка, як пестить дитину рідна мамина рука.

Мати наша, мати, як голубка сива
Крильцями любові усіх нас прикрила.
Мати наша, мати, як сонечко ясне.
Цілий день нам світить і внічку не гасне.
Мати наша, мати, як сонечко з неба,
Вдень і внічку знає, чого дітям треба.

Сьогодні, 9 травня – День матері – це найкраща можливість нагадати мамі, як сильно ми любимо і цінуємо її, привід для того, щоб приїхати до мами, або зателефонувати їй, та сказати «спасибі» за її самовідданість, любов і підтримку, за саме життя.

З Днем Матері, мамо!
З Днем ніжності, мила!
Будь завжди здорова,
Весела й щаслива!

Тетяна Маєвська, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії