-= Меню =-

Умань туристична

Умань! Добра, ласкава Умань.

Хмари в небі — мов сива шаль.

Я люблю у Софіївці думать,

Із минулого знявши вуаль.

Обійду усі гроти й альтанки,

З водограю нап’юся води.

Розумію, чому уманчанки

На побачення ходять сюди.

(В. Симоненко)

 

Уманщина – дивний і неповторний край. Саме він є невичерпним джерелом творчості, джерелом натхнення для поетів нашого краю, які описують його у віршах, розповідають про свою любов до нього.

Умань – місто старовинне і водночас зовсім молоде. Його архітектура пережила епохи і держави, була свідком багатьох історичних подій.

Історична частина міста має свій особливий колорит, традиції і славну історію у якій переплітаються архітектурні пам’ятки старовини, різні стилі та особливості місцевого ландшафту.

Бібліотекарі читальної зали №1 разом зі студентами першого курсу факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС організували тематичну зустріч з фахівцем відділення інклюзивного соціально-реабілітаційного туризму Уманського міського центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Ольгою Діденко.

У своєму виступі Ольга Володимирівна розповіла про історичне минуле міста Умань, про версії походження назви м. Умань, а також про героїчні події та знаменитих людей, які творили історію міста, ознайомила з визначними пам’ятками та туристичними шляхами Уманщини. Студенти з цікавістю слухали інформацію про мальовниче місто, в якому розташований їх рідний навчальний заклад – Уманський національний університет садівництва, де проходять їх найкращі студентські роки.

Доповненням до заходу стала розгорнута тематична виставка «Чарівна Черкаська сторона».

Людмила Тодосійчук, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки