-= Меню =-

Уманський НУС взяв участь у форумі «Університетські музеї: виклики ХХІ століття»

23 жовтня 2021 року відбувся форум «Університетські музеї: виклики ХХІ століття» на базі Національного університету «Острозька академія» за підтримки українського культурного фонду. Захід був проведений у комбінованому форматі: офлайн та онлайн.

На форумі були розглянуті питання стосовно діяльності музеїв при ЗВО в світлі сучасного законодавства, місця університетських музеїв в системі українських музейних інституцій, їх необхідності та ролі.

На форумі директорка бібліотеки Уманського НУС Тетяна Кравченко в онлайн форматі презентувала діяльність музейної кімнати бібліотеки «Библіотека Уманскаго средняго училища садоводства и земледълія», виступивши перед поважною аудиторією з доповіддю «Музейна кімната бібліотеки та її роль в навчально-виховній системі університету». Вона виділила основні напрямки діяльності музейної кімнати: науково-навчальний, культурно-просвітницький, екскурсійний та профорієнтаційний. Для ліпшого знайомства учасників форуму з музейною кімнатою та її роботою для всіх присутніх був продемонстрований відеокліп.

   

Тетяна Кравченко локанічно і обгрунтовано довела тезу про те, що музейна кімната, що створена і функціонує на базі відділу цінних і рідкісних видань книгозбірні одинадцятий рік поспіль, позиціонує себе як лабораторію з вивчення історії навчального закладу та осередок культурно-просвітницької роботи. А основну мета її функціонування і розвитку директорка вбачає в збереженні історичного спадку університету, розвитку духовності та ерудованості університетської спільноти.

У форумі «Університетські музеї: виклики ХХІ століття» також взяли участь провідний бібліотекар бібліотеки Уманського НУС Наталія Михайлова та завідувач музею історії університету Оксана Свистун.

Під час заходу учасники обговорили виклики та перспективи діяльності університетських музеїв. Він об’єднав однодумців навколо важливого питання – розвитку музеїв при закладах вищої освіти.

   

   

   

Уманський національний університет садівництва активно долучається до обміну досвідом на подібних заходах, як форум «Університетські музеї: виклики ХХІ століття», з метою популяризації свої роботи та надбань, налагодження контактів та запозичення найкращого досвіду українських та закордонних інституцій.

 

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України