-= Меню =-

УНУС – учасник Х Літературного марафону «Великих слів велика сила»

Уманський національний університет садівництва долучився до Х Літературного марафону до 210-ої річниці від дня народження Т.Г. Шевченка «Великих слів велика сила», який проводився з 28 лютого по 12 березня ВСП «Технолого-економічний фаховий коледж Білоцерківського національного аграрного університету». У співпраці бібліотеки, центру культури і виховання та студентського самоврядування університету було створено 12 відео робіт, основне завдання яких – популяризувати та заохотити до переосмислення життєвого шляху та творчого доробку Тараса Григоровича Шевченка, вшанувати пам'ять Кобзаря, сприяти піднесенню престижу української мови і літератури серед молоді, підвищити рівень загальної мовної культури, виховувати почуття гордості за свій народ і любові до рідного краю.

Студенти факультету економіки і підприємництва декламували вірші Тараса Григоровича Шевченка: у виконанні Марії Войчук прозвучав вірш «Заповіт», також англійську його інтерпретацію представила Вікторія Заярна, у виконанні Вікторії Орлової прозвучав вірш «Русалонька», Григорія Бондара – «Мені однаково, чи буду…», Костянтина Мельника – «Реве та стогне Дніпр широкий», Олександра Черемісіна польською мовою, а Катерина Заярна українською декламували вірш «Думи мої, думи мої». Анатолій Стьопін прочитав вірш Л. Сорокіна «Тарасова мати».

На розсуд журі було запропонована літературно-музична композиція «Геній Кобзаря», яку реалізували студенти факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Анна Любченко, факультету агрономії Юлія Кириченко та Марія Верпета, факультету лісового і садово-паркового господарства Юлія Савранська спільно учасниками народного самодіяльного ансамблю танцю профспілок України «Нивка».

У номінації «Виконання пісень на вірші Кобзаря» було представлено пісні «Садок вишневий коло хати» у виконанні студентки факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Анастасії Волкової, «Думи мої, думи мої» у виконанні студентів факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Анастасії Волкової та факультету агрономії Володимира Бурханова, «Кохайтеся чорноброві» у виконанні студентки інженерно-технологічного факультету Світлани Клименко, «Зоря моя вечірняя» у виконанні студентки факультету економіки і підприємництва Катерини Басун та старшого лаборанте кафедри менеджменту Інни Свирбиус.

Загалом здобувачі освіти та співробітники університету взяли участь у чотирьох номінаціях: декламування творів Великого Кобзаря та творів про Т.Г. Шевченка, виконання творів Тараса Шевченка різними мовами, інсценізація (мініатюра уривків з творів Тараса Шевченка (відео інтерпретація), виконання пісень на вірші Кобзаря. А підготували виконавців до участі у Х Літературному марафоні до 210-ої річниці від дня народження Т.Г. Шевченка «Великих слів велика сила» провідний бібліотекар Наталя Михайлова, художній керівник народного самодіяльного жіночого вокального ансамблю «Криниченька» та жіночого вокального ансамблю сучасної пісні «Чарівниці» Наталія Браславська та художній керівник народного самодіяльного ансамблю танцю профспілок України «Нивка» Анна Пінчук.

Конкурсний доробок доступний до перегляду на Ютуб каналі Уманського національного університету садівництва. Тому університетська бібліотека пропонує ознайомитись з ним та підтримати учасників Х Літературного марафону до 210-ої річниці від дня народження Т.Г. Шевченка «Великих слів велика сила» своїми щедрими вподобайками.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»