-= Меню =-

В бібліотеці відбулася зустріч-діалог із захисниками України

З нагоди Дня єднання 17 лютого в бібліотеці Уманського НУС відбулася зустріч-діалог студентів, викладачів та співробітників навчального закладу з учасником воєнних дій на Сході України, волонтером, композитором і поетом, лауреатом Всеукраїнського конкурсу аматорської пісні «Пісні народжені в АТО», старшим викладачем кафедри геодезії, картографії і кадастру Сергієм Кононенком та випускником факультету агрономії Уманського НУС, лейтенантом Олексою Поміркованим. Захід відбувся у змішаному форматі – онлайн і офлайн.

   

   

Ведучі зустрічі-діалогу – бібліотекарі Олена Діденко й Єфросинія Сохацька – розповіли про причини, які спонукали Президента України до підписання Указу № 53/2022 Про проголошення Дня єднання, а саме: «посилення консолідації» українців, зміцнення їхньої «стійкості» на тлі зростання гібридних загроз, пропагандистського та морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Також зосередили увагу слухачів на тому, що День єднання і День Соборності України – це два свята, які символізують єдність українських земель, і підкреслюють, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

Маючи за спиною певний бойовий досвід, гості зустрічі чітко визначили що для них означає цей День єднання, підкресливши, що для нас, українців, немає нічого дорожчого, ніж гідність і свобода, адже ми сучасна європейська нація, нація гордих і вільних людей. Нині перед лицем збройної агресії, гібридної війни маємо бути єдиними та згуртованими.

Відповідаючи на численні запитання присутніх, Сергій Кононенко і Олекса Поміркований намагалися у доступній формі розповісти про військові будні, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що цікавило аудиторію.

На завершення заходу Сергій Кононенко прочитав свій вірш, який найбільше вразив його і був покладений ним на музику, став улюбленою піснею бойових побратимів.

З нагоди Дня єднання працівники бібліотеки запрошують читачів до перегляду однойменної книжкової виставки «День єднанна».

Пам’ятайте! Україна єдина! У єдності наша сила, шановні наші читачі, університетська спільното! Тож давайте підтримувати Україну, військових, волонтерів не словом, а ділом!

Олена Діденко, бібліотекар І категорії
Єфросинія Сохацька, бібліотекар ІІ категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки