-= Меню =-

В університеті відбувся тренінг з нагоди Дня Європи

«Світ схожий на книгу, і той, хто знає тільки свою країну –

пройшов у ній лише першу сторінку»

Фужере де Монброн

9 травня вперше Україна відзначала День Європи спільно з країнами Європейського Союзу, усвідомлюючи європейську ідентичність українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань Україна. Відповідний указ № 266/2023 підписав президент України напередодні.

До святкування Дня Європи долучилась і бібліотека Уманського національного університету садівництва. Її працівники Наталя Олейніченко і Єфросинія Сохацька організували і провели цикл тренінгів «Відкриваємо Європу» для здобувачів освіти 11-м, 12-м та 11 мб-м груп факультету менеджменту (куратори – Вікторія Жмуденко, Оксана Загороднюк та Марина Гоменюк), а також здобувачі освіти 22-а, 11-а, 12-а, 13-а, 14-а та 15-а груп факультету агрономії (куратори – Віталій Кравченко, Світлана Третькова, Наталія Полторецька, Наталія Климович, В’ячеслав Яценко та Ігор Садовський).

  

   

   

   

   

Під час заходів у формі діалогу присутні відкрили для себе найцікавіші історичні та культурні місця країн Європи, познайомилися з їхніми видатними пам'ятками архітектури, мистецтва, культури та природи, перевірили свої знання під час вікторини. Бібліотекарі разом із студентами визначили коло питань, потрібних для реалізації євроінтеграційного курсу України. Гармонійним доповненням тренінгу стала інформаційна викладка «День Європи – свято миру і єдності», яка детальніше розкрила питання Європейського Союзу та шляхи інтеграції.

День Європи – це гарна нагода дізнатися більше про сусідні країни та в черговий раз нагадати, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця. Адже український народ з його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце, адже ми – єдина європейська родина, і з гідністю поділяємо європейські цінності!

Перемога за нами! Слава Україні! Героям Слава!

Наталія Олейніченко, заступник директора бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України