-= Меню =-

В.В. Пашкевич: садівник вищого ґатунку

Василь Васильович Пашкевич (1857–1939) знаний вчений плодівник, помолог. Він став першим керівником відділу плодових культур Інституту прикладної ботаніки. За його безпосередньої участі проводилась підготовка спеціалістів для садівництва. Василь Васильович Пашкевич був одним з перших авторів підручників з садівництва в тогочасній Україні. Укладений Пашкевичем «Учебник садоводства для низших школ садоводства» довгі роки залишався основним підручником за яким навчались багато поколінь вихованців нашого навчального закладу. Більше 120 років потому Василь Васильович звернув увагу на культуру лікарських рослин і видав посібник з цієї галузі. Це видання значно розширило світогляд наукової спільноти у застосуванні природних ліків. Праці В.В. Пашкевича з питань помології залишаються і сьогодні класикою для нових поколінь помологів.

Про внесок у підготовку садівників його сучасники писали у 1914 році: «Помимо этого Василий Васильевич ведет преподавание плодоводства и помологии на Петроградских сельскохозяйственных курсах и на Стебутовых высших женских курсах, развивая здесь свою программу помологии на новых началах, проведенную им через Департамент Земледелия и в Уманском Среднем Училище Садоводства».

З нагоди 165-річчя від дня народження Василя Васильовича Пашкевича, наукова спадщина якого налічує понад 300 наукових робіт із різних питань садівництва, пропонуємо переглянути віртуальну книжкову виставку «САДІВНИК ВИЩОГО ҐАТУНКУ».

Віртуальну книжкову виставку підготувала
Наталя Михайлова, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки