-= Меню =-

Відбувся круглий стіл «Життєвий і творчий шлях кандидата сільськогосподарських наук, доцента Світлани Петрівни Романщак»

Людина живе доти, доки про неї пам’ятають…

6 вересня в музейній кімнаті цінних і рідкісних видань бібліотеки Уманського національного університету садівництва відбувся круглий стіл «Життєвий і творчий шлях кандидата сільськогосподарських наук, доцента Світлани Петрівни Романщак», присвячений 95-ій річниці від дня народження талановитого ботаніка та педагога. Він був організований і проведений спільними зусиллями бібліотеки та кафедри біології для студентів 11-зр, 11-с груп, для яких Світлана Петрівна Романщак вже стала однією із сторінок історії рідного університету.

Вшановуючи пам’ять вченої, організатори запропонували увазі присутніх декілька доповідей. Про її життєвий і творчий шлях повідала бібліотекар Оксана Борейчук, яка також зробили літературний огляд навчальної літератури авторства Світлани Романщак. Своїми спогадами про наставника та про спільну з нею роботу на кафедрі, про її вклад у інтродукцію ботанічного розсадника університету поділилася доцент кафедри біології Маргарита Парубок. Доцент кафедри біології, куратор Наукового гербарію Уманського національного університету садівництва (UM) Тетяна Мамчур розповіла про вклад Світлани Петрівни Романщак та її студентів у поповнення фондів гербарію.

   

Виступаючі наголосили, що студенти та колеги знали Світлану Петрівну, як вимогливого професійного викладача. Вона була доброю, енергійною та життєрадісною особистістю, сповненою ентузіазму та великою жагою до життя. Завжди підтримувала та допомагала молодим колегам. Брала активну участь у підготовці студентів для участі у наукових конференціях, була куратором академічних груп плодоовочевого факультету.

Завершуючи круглий стіл «Життєвий і творчий шлях кандидата сільськогосподарських наук, доцента Світлани Петрівни Романщак» бібліотекар Наталія Михайлова представила студентам друковані видання з ботаніки із фонду цінних і рідкісних видань бібліотеки, якими більше ніж століття тому користувались учні та студенти Уманського національного університету садівництва.

   

Оксана Борейчук, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 17.09.2024 Михайло Коцюбинський крізь виміри часу

  • 09.09.2024 Відбувся круглий стіл «Життєвий і творчий шлях кандидата сільськогосподарських наук, доцента Світлани Петрівни Романщак»