-= Меню =-

Відданість обраній справі: до 85-річчя від дня народження професора Анатолія Бурика

У сучасному високотехнологічному світі, коли кожна людина може легко отримати необхідну їй інформацію, а значить, одержати потрібні знання, справжнього успіху досягає лише той, хто щиро любить свою справу і не шкодує сил, щоб стати в цій справі кращим. Такою людиною, безперечно, був завідувач кафедри менеджменту організацій, професор, заслужений економіст України Анатолій Федорович Бурик. Він народився у пору золотої осені 14 жовтня і саме цього дня ми відзначатимемо його ювілейну дату – 85-річчя від дня народження.

Дитинство і юність селянського хлопця припали на важкі довоєнні і післявоєнні роки. Зразу ж після закінчення школи Анатолій розпочав свою трудову діяльність. Потім вступив до Уманського сільськогосподарського інституту. Після закінчення працював інженером в радгоспі «13-річчя Жовтня» с.  Мар’янівна Лисянського району Черкаської області, де працював на посадах економіста з оплати праці, завідувача відділку, головного економіста та заступника директора радгоспу.

Набравшись практичного і життєвого досвіду, Анатолій Федорович вступає до аспірантури і закінчує її успішним захистом кандидатської дисертації. Повертається до рідного вузу, і все його подальше життя пов'язане з Уманським національним університетом садівництва, де він пройшов шлях від асистента до професора, завідувача кафедри менеджменту організацій.

Анатолій Федорович Бурик – шанована людина і знаний вчений на Черкащині і за її межами. Його багатогранна наукова діяльність знайшла відображення у 390 наукових та навчально-методичних працях, з яких 26 рекомендацій виробництву, 9 навчальних посібників та 7 монографій, які широко використовуються у практиці господарств України, Казахстану, Молдови та в навчальному процесі закладів вищої освіти для підготовки фахівців аграрного сектору економіки.

За роки трудової діяльності Анатолій Федорович Бурик сформував власну наукову школу, представники якої продовжують готувати висококваліфікованих фахівців як у нашому, так і в інших закладах вищої освіти України. Під його керівництвом підготовлено 10 кандидатів економічних наук, більше 400 спеціалістів і магістрів економічних спеціальностей та десятки переможців Всеукраїнських і багатьох конкурсів та олімпіад рідного університету.

За значні успіхи у виробничій, педагогічній і науковій діяльності Анатолій Федорович був нагороджений орденом «Знак Пошани», двома медалями СРСР та України, Срібною медаллю ВДНГ, почесними грамотами Міністерства сільського господарства та Міністерства аграрної політики України. Указом Президента України вченому присвоєно почесне звання «Заслужений економіст України», а Вченою радою університету – почесне звання «Заслужений професор Уманського НУС».

Ювілей – це завжди привід знову звернутися до особистості вченого, ще раз відзначити його роль і місце в історії науки, осмислити його внесок у розбудову наукового, педагогічного та дослідницького поля України. Тож з нагоди 85-річчя шанованого Анатолія Федоровича Бурика запрошуємо всіх до бібліотеки УНУС для ознайомлення з виставкою-портрет «Відданість обраній справі», яка розкриває багатогранні етапи життя заслуженого професора Уманського національного університету садівництва та надає можливість відкрити для себе, вперше або наново, науковця з великої літери завдяки фотовернісажу «Миттєвості життя в об’єктиві». Виставка експонуватиметься до кінця осені в читальній залі №2 (2 поверх).

   

   

Галина Вдовиченко, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки