-= Меню =-

Військовий аташе Посольства Норвегії відвідав бібліотеку університету

02 червня 2021 року до бібліотеки Уманського національного університету садівництва завітали особливі гості – аташе з питань оборони Норвегії в Україні, підполковник Бойє Гардер Ліллеруд та координатор проекту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» в Україні від Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Володимирівна Філіна. Пан Ліллеруд та пані Філін прибули цього дня до університету на особливу подію – випуск слухачів трьохмісячного курсу за спеціальністю «Організація власного бізнесу в садівництві та овочівництві», що був організований для ветеранів АТО та членів їх сімей в рамках, згаданого вище, міжнародного проекту.

Після урочистої церемонії вручення слухачам курсів документів про успішне закінчення навчання, високоповажні гості відгукнулись на запрошення познайомитись з історією встановлення та розвитку Уманського національного університету садівництва та у супроводі ректора університету Олени Непочатенко, проректора з науково-педагогічної роботи Михайла Мальованого та помічника ректора Алли Осіпової відвідали музейну кімнату бібліотеки університету.

Музейна кімната «Библіотека Уманскаго средняго училища садоводства и земледълія» – духовна скарбниця, що зберігає безцінні пам’ятки друкованих видань, культурні, мистецькі та побутові експонати, а основна її мета – збереження та розвиток духовності університетської спільноти. Впродовж екскурсії провідний бібліотекар Наталія Михайлова ознайомила присутніх із найвагомішими і найцікавішими сторінками із життєпису навчального закладу. Вона повідала про таємниці, які приховує старовинний вуз, та надбаннями, що стали визначальними у його літописі. Підполковник Бойє Гардер Ліллеруд був приємно здивований, коли його увазі запропонували огляд літератури Королівства Норвегії, що зберігається у відділі рідкісних і цінних видань бібліотеки Уманського національного університету садівництва.

Екскурсія викликала позитивні емоції у відвідувачів, сформувала у гостей завершений образ потужності Уманського національного університету садівництва з ліричним присмаком.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії