-= Меню =-

Просо вітру не боїться, а дощеві кланяється

Просо є однією з цінних круп’яних культур і належить до дуже стародавніх культур. На думку багатьох дослідників, його культура відома понад 4 тисячі років. У середні віки культура проса в країнах Європи була досить поширена і мала велике продовольче значення.

Посівні площі просяних займають четверте місце у світі серед основних зернових культур. В останні роки виробництво проса збільшилось у багатьох країнах Америки, Європи та Азії. В Україні ж за останні 6-7 років посівні площі проса зменшилися майже вдвічі.

Просо є цінною круп'яною культурою, яка здатна забезпечити відносно високі і досить стабільні врожаї навіть у посушливі роки. За дотримання технології вирощування воно дає часто вищі врожаї, ніж інші зернові культури. В Україні просо можна сіяти пізно, що дає змогу рослинам продуктивно використовувати літні опади. Тому просо широко застосовують як страхову культуру для пересіву загиблих озимих та ранніх ярих і для пожнивних посівів на зелений корм.
Усе, що потрібно знати для успішного вирощування, технологій для підвищення урожайності та боротьби з шкідниками, хворобами і бур’янами цінної культури – просо, Ви можете дізнатися з періодичних видань, які зберігаються в бібліотеці Уманського національного університету садівництва. Наразі пропонуємо ознайомитись з віртуальною тематичною виставкою періодичних видань «ПРОСО ВІТРУ НЕ БОЇТЬСЯ, А ДОЩЕВІ КЛАНЯЄТЬСЯ».

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії