-= Меню =-

Банки – це один із найважливіших інститутів ринкової економіки

Ефективне функціонування економіки країни значною мірою визначається рівнем розвитку банківської системи. Банки – це один із найважливіших інститутів ринкової економіки. Вони є центром організації міжгосподарських розрахунків у грошовій формі, зберігання тимчасової потреби в додаткових ресурсах. Банківська діяльність покликана значно підвищувати ефективність суспільного виробництва. Банки як фінансові посередники, проводять грошові розрахунки, кредитують підприємства економіки України, приймають участь в перерозподілі капіталу і при цьому значно підвищують загальну ефективність виробництва.

Зважаючи на значущість банків у нинішньому економічному житті, величезну роль банківського капіталу в глобалізації світової економіки кожного року 20 травня відзначається День банківського працівника України. Це професійне свято всіх працівників банківської системи України.

День банківського працівника є порівняно молодим святом. З’явилося воно відповідно до указу президента України №316/2004 «Про День банківських працівників» від 6 березня 2004 року. Таким чином було підкреслено важливу роль банківських працівників у розвиток економіки України та забезпечення її фінансової стабільності.

Бібліотекарі університету до цього свята підготували віртуальну виставку спеціалізованої літератури з банківської справи «БАНКИ – ЦЕ ОДИН ІЗ НАЙВАЖЛИВІШИХ ІНСТИТУТІВ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ».

Віра Побережець, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії