-= Меню =-

Власна справа на селі – запорука успішної громади

Розвиток ринкової економіки України нерозривно пов’язаний з розвитком підприємницької діяльності.

Сьогодні з підприємництвом держава пов’язує надію на швидкі позитивні зміни в економіці, вихід з економічної кризи та створення умов для розширення та впровадження ринкових реформ.

Враховуючи роль підприємництва у здійсненні економічних реформ, вирішенні соціально-економічних проблем та його вплив на формування, становлення та розвиток національної економіки, щорічно у першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця. Цьогоріч підприємці нашої країни відзначають своє професійне свято 5 вересня.

За роки реформ в Україні закладено підвалини для розвитку малого підприємництва. Відбулися законодавчі зміни статусу, функцій і ролі малих підприємств, продовжує формуватися інституціональна інфраструктура їх розвитку і підтримки, вдосконалюється податкове законодавство та механізми спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого бізнесу. Разом з тим, економічне середовище функціонування малого бізнесу не можна вважати завершеним ні організаційно, ні функціонально. В першу чергу це стосується сільського вектора підприємництва.

Саме на селі внаслідок прорахунків і помилок, допущених у процесі ринкової трансформації аграрного сектора економіки, склалася гостра напруга в сфері зайнятості, рівні життя сільських жителів, спостерігається занепад соціальної інфраструктури. В сільській місцевості не сформована ефективна система взаємодії органів місцевого самоврядування з підприємцями, відсутня розвинута інфраструктура малого бізнесу, немає дієвого механізму його фінансової підтримки, не запрацювала система соціального партнерства.

Тому в сучасних умовах нагальною є необхідність реалізації комплексу заходів щодо сприяння розв’язанню проблем зайнятості в сільській місцевості, збереження трудового потенціалу на селі, запобігання трудовій міграції, а також розвитку сучасної інфраструктури для залучення безробітних до підприємницької діяльності.

Шановні підприємці! Прийміть найщиріші вітання з професійним святом. Бажаємо всім Вам невичерпної енергії, натхнення і здійснення задумів, мудрості в справах та процвітання бізнесу, стабільності, щедрої світлої долі, добра й благополуччя Вам і Вашим родинам!

Нехай кожна започаткована Вами справа буде вдалою і успішною, постійно зростають обсяги вашого виробництва, реалізації товарів та послуг, збільшуються надходження та прибутки!

Якщо Ви маєте ділові якості, прагнете успіху і бажаєте розпочати власну справу, завітайте до галузевого абонементу №2 обслуговування студентів факультету економіки і підприємництва та факультету менеджменту, щоб ознайомитись з тематичним переглядом літератури «РОЗВИТОК ПІДПРИЄМНИЦТВА НА СЕЛІ – ОСНОВА ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ».

Ви дізнаєтесь про місце та роль малого підприємництва у структурі ринкової економіки України та основні складові успішного бізнесу; отримаєте практичні рекомендації щодо відкриття та ведення власної справи. Скористайтесь можливістю самостійно здійснити пошук необхідних джерел інформації за допомогою ЕЛЕКТРОННОГО КАТАЛОГУ БІБЛІОТЕКИ.

Приходьте, читайте та надихайтесь на створення власного бізнесу!

Наталя Олейніченко, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти

  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»