-= Меню =-

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1-го грудня 1988 року.

З того часу щорічно відзначається цей день, який сприяє організації зусиль по боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу, що розповсюджується по всіх регіонах світу. Вони спрямовані на зміцнення громадської підтримки програм профілактики, на організацію навчання і надання інформації з усіх аспектів ВІЛ/СНІДу. ООН створила в 1996 році союз шести Світових організацій.

Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка і сьогодні жодна акція в цій сфері не обходиться без неї. Ця стрічка як символ СНІДу була придумана весною 1991 року. Її ідея належить художникові Франку Муру.

Україна займає одне з перших місць в Європі щодо темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції. Кількість українців, які живуть з ВІЛ/СНІДом, за офіційними даними досягає понад 120 тисяч чоловік, серед них понад 10 тисяч – діти. Щодня інфекція вражає близько 40 громадян країни, а 8 з них помирає.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала Україну лідером у виконанні заходів щодо профілактики цієї інфекції.

Реалізація програми боротьби з ВІЛ/СНІДом знаходиться під особистим контролем Президента України.

У читальній залі обслуговування наукових співробітників діє книжково- ілюстративна виставка «Всесвітній день боротьби зі СНІДом», яку підготували співробітники абонементу № 2. Запрошуємо до перегляду.

Олена Полянецька,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії