-= Меню =-

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СТАТИСТИКИ

«Всесвітній день статистики» –

Ось свято для країни!

Звітності, не містика,

Для нас завжди важливі.

Як це складно – чітко

Всі дані зібрати!

 

20 жовтня відзначають Всесвітній день статистики. Це професійне свято всіх працівників органів статистики, які ведуть облік економічної діяльності держави.

Ініціатива заснування Всесвітнього дня статистики належала Статистичній комісії ООН, яка у лютому 2010 року на своїй 41 сесії схвалила проведення першого Всесвітнього дня статистики 20 жовтня 2010 року під загальним гаслом «Відзначимо численні досягнення офіційної статистики!»

Це професійне свято покликане привернути увагу до важливої роботи, яку щодня виконують співробітники статистичних установ і закладів.

У сучасному світі все більше зростає роль статистичної інформації в економіці та суспільстві, адже наявність усебічної й об'єктивної інформаційної бази є першочерговою передумовою ефективного управління соціально-економічними процесами.

Статистика охоплює різні сфери суспільного життя. Вона є основою для багатьох урядових рішень у сфері бізнесового і громадського життя, є життєвоважливим інструментом економічного і соціального розвитку. Національні статистичні офіси здійснюють моніторинг багатьох галузей економіки, зокрема промисловості, сільського господарства, інвестицій та будівництва, зовнішньоекономічної діяльності, торгівлі, ринку праці, соціального забезпечення, охорони здоров’я, освіти й культури, охорони навколишнього середовища, демографічної ситуації.

Українські статистики, визнаючи свою належність до світової статистичної спільноти, виробляють інформацію з врахуванням міжнародних норм та стандартів і наполегливо працюють у напрямі подальшого удосконалення вітчизняної статистичної системи. На основі їхніх даних приймаються важливі урядові рішення не тільки в сфері економіки, а й у галузі освіти, медицини, соціального захисту населення.

У цей День ми приєднуємося до привітань і поздоровлень на адресу всіх, хто так чи інакше зв’язав свою трудову діяльність з цієї корисною сферою і бажаємо їм успіхів і нових досягнень! З Всесвітнім днем статистики!

Тетяна Маєвська, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії