-= Меню =-

Вшановуючи пам'ять вчених

У 2021 році з повагою і шаною ми згадуємо ім’я Сергія Михайловича Вуколова, знаного овочівника професора, який працював в нашому навчальному закладі з 1904 по 1922 рік, та Віталія Івановича Едельштейна – ученого овочівника, почесного академіка ВАСГНІЛ, який шість років працював в Уманському середньому училищі садівництва і землеробства.

7 вересня в Уманському національному університеті садівництва відбувся круглий стіл, присвячений 145-річчю від дня народження професора В.С. Михайловича та 140-річчю академіка В.І. Едельштейна. Він був організований і проведений працівниками бібліотеки і колективом кафедри овочівництва факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин. Символічно, що захід відбувся на кафедрі овочівництва у кабінеті, який носить ім’я С.М. Вуколова.

Круглий стіл розпочався виступом доктора сільськогосподарських наук, професора, завідувача кафедри овочівництва Олени Улянич. Олена Іванівна розповіла про історію кафедри, наукові здобутки і традиції, підкреслила особливу роль Сергія Вуколова у створені кафедри.

З доповіддю «Наукові і практичні здобутки вченого. До 145-ї річниці вченого агронома, професора Cергія Михайловича Вуколова» виступила провідний бібліотекар Наталія Михайлова. Доповідь супроводжувала відеопрезентація.

  

Присутні могли ознайомитись з книжковою виставкою «Гарне насіння знань родить сторицею» підготовленою до ювілею науковця бібліотекарем першої категорії Оксаною Нечеснюк.

З виступу Вікторії Сигидюк, аспірантки кафедри овочівництва, присутні дізнались про сподвижника Вуколова, одного з ініціаторів організації вищої школи з плодоовочівництва Віталія Івановича Едельштейна, який працював в Уманському училищі землеробства і садівництва разом з Сергієм Михайловичем.

Непомітно промайнув час приємного спілкування, були намічені плани подальшої співпраці бібліотеки і кафедри.

Наталія Михайлова, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»