-= Меню =-

Виноградарство – одна із найдревніших галузей сільського господарства

Виноградарство – галузь рослинництва, яка займається вирощуванням винограду для споживання свіжих ягід і забезпечення харчової промисловості сировиною. Галузь виноробства в нашій країні налічує тисячі працівників, які завдяки своїй відданості та професіоналізму розвивають українське виноробство, наповнюють  ринок якісною продукцією, а келихи українців вишуканими винами.

Відзначаючи роботу українських виноградарів і виноробів, а також на підтримку ініціативи працівників виноградарсько-виноробної галузі, 22вересня 2020 року Президентом України був підписаний Указ № 403/2020 «Про день виноградаря і винороба». Щорічно у другу неділю листопада українці відзначають професійне свято – День виноградаря і винороба. Вітаємо вітчизняних виноградарів і виноробів з професійним святом бажаємо мирного неба, гарних врожаїв, теплої погоди, щоб попит перевищував пропозицію на їх продукцію.

А нашим читачам з нагоди Дня виноградаря і винороба пропонуємо ознайомитись із віртуальною виставкою «ВИНОГРАДАРСТВО – ОДНА ІЗ НАЙДРЕВНІШИХ ГАЛУЗЕЙ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА».

Віра Побережець, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України