-= Меню =-

З важливими про головне: зустріч з ветеранами війни

З нагоди Дня захисників і захисниць України в бібліотеці Уманського національного університету садівництва відбулася зустріч з ветеранами російсько-української війни, організована з метою формування сталих знань про героїчну боротьбу Українського народу за утвердження української національної та громадянської ідентичності та збереження суверенітету власної держави, а також підвищення рівня громадянської свідомості молоді, формування почуття гордості за свою країну та готовності до виконання обов՚язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України. На зустріч із здобувачами освіти та науково-педагогічними працівниками факультету економіки і підприємництва були запрошені історик, юрист, учасник АТО, ветеран війни Володимир Галкін і радник міського голови з військових питань м. Умань, керівник ГО «Незламний дух воїна», ветеран війни Віктор Вдовиченко.

   

Захід розпочався із виконання гімну України та хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті героїв, які полягли смертю хоробрих заради мирного майбутнього українців, відстоюючи свободу, гідність і територіальну цілісність нашої Батьківщини.

Потім Володимир Галкін і Віктор Вдовиченко розповіли про своє довоєнне життя, а також, як відбулося формування їх особистої національної свідомості. Ветерани описали перші дні повномасштабного вторгнення, свій емоційний стан і дали оцінку подіям, що відбувались навколо. Студенти дізнались, як чоловіки потрапили на фронт, що стало «мотиваційним» струсом цього, дізнались і про побут в зоні бойових дій.

   

Голова студентської ради факультету економіки і підприємництва Яна Сінчук зазначила, що колектив університету садівництва не стоїть осторонь і активно долучається до всебічної волонтерської допомоги Збройним силам України, зокрема студенти беруть участь у плетінні маскувальних сіток. Цей процес, до речі, став на виробничі рейки в стінах закладу освіти. У свою чергу, Віктор Вдовиченко поінформував присутніх про роботу, яку виконує, очолювана ним, громадська організація «Незламний дух воїна», і яким чином цивільні люди, зокрема студенти та викладачі Уманського національного університету садівництва, можуть дієво підтримати ветеранів війни.

Після основного блоку зустрічі з ветеранами всі охочі мали нагоду поставити власні запитання. На останок Володимир Галкін подарував до фонду бібліотеки художні видання, які займуть гідне місце на полиці сучасної української літератури. Гість не вперше робить книжковий дарунок книгозбірні Уманського національного університету садівництву, адже вважає, що молодь повинна виховуватись на якісній українській літературі (на якість Володимир тестує особисто, прочитавши кожну книгу).

      

І от тепер бібліотека зможе запропонувати читачам дві нових книги: «Рятуючи Єву» Нелі Романовської про вагітну мешканку Бучі, котрій вдалося врятуватися після того, як окупантів вигнали з міста, та «Ковбасокрад у раю» Віталія Запеки, в якій автор розмірковує про серйозне: про релігію, про роль церкви, про наші уявлення щодо раю та пекла, про нас, про людей.

Тетяна Кравченко, директор бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки