-= Меню =-

Запрошуємо на книжкову виставку «Україна суверенна: від витоків до сьогодення»

«А ви думали, що Україна так просто.

Україна – це супер. Україна – це ексклюзив.

По ній пройшли всі катки історії.

На ній відпрацьовані всі види випробувань.

Вона загартована найвищим гартом.

В умовах сучасного світу їй немає ціни».

Ліна Костенко

Український народ протягом багатьох століть мав свою державність, відстоював її, боровся за її відродження та збереження. Свою державність він творив на власній землі, а не шляхом зафарблення і поневолення чужих територій, власними зусиллями, своєю кров’ю і потом. Географічне положення українських земель здавна спричиняло як позитивні, так і негативні процеси: природні умови тут сприяли розвитку цивілізації, разом з тим постійно зазнавали нападів і пограбувань з боку сусідів.

До Дня української державності працівники бібліотеки в читальній залі для наукових співробітників підготували книжкову виставку «Україна суверенна: від витоків до сьогодення». Експозиція презентує правові джерела, наукову та науково-популярну літературу присвячену історії формування української державності, боротьбі Українського народу за незалежність своєї держави, вшануванню пам’яті героїв, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність та державний суверенітет України. Ознайомитись із виставкою можна протягом наступного місяця. Ласкаво просимо до книгозбірні університету!

Віра Побережець, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки